Hozzávalók (4 pohárnyi adaghoz)
- 8 dl tej + 1 kancsó habosított tej
- 120 g sült sütőtök
- 2 teáskanál fahéj
- 2 teáskanál vanília
- 1 teáskanál gyömbér
- 1 teáskanál szerecsendió
- 1 teáskanál kardamom
- 2 dl eszpresszó vagy hosszúkávé
Elkészítés
- A sütőtököt összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a tejet és a fűszereket és összeforraljuk.
- Az elkészült masszát lattés poharakba adagoljuk, úgy, hogy nagyjából a harmadáig/negyedéig töltse ki.
- Tejet habosítunk, majd szintén a pohárba töltjük, a sütőtök krémre.
- Készítünk egy eszpresszót, vagy hosszúkávét.
- Az elkészült kávét óvatosan a tejhab közepére csorgatjuk,így le fog süllyedni a második rétegbe, a tejhab alá. Esetleg néhány csepp kávé és egy hegyes hurkapálca segítségével mintát (pl. apró szivecskéket) is rajzolhatunk a hab tetejére.
Bár a sütőtök önmagában is édes, a kész italt ízlés szerint mézzel, vagy barna cukorral édesíthetjük.