Kik is vagyunk mi?

Leginkább kávébolondok,

a “kávé szerelmesei”

A kávéval való komolyabb kapcsolatunk akkor kezdődött, amikor nászajándékba kaptunk egy hobby eszpresszógépet, amivel tejet is lehet habosítani. Ezen a gépen kezdtünk közösen kísérletezgetni, eleinte azzal a puszta céllal, hogy minél finomabb kávét készíthessünk magunknak otthon.

A kísérletek olyan jól sikerültek, hogy szép lassan beszippantott minket a kávé világa. Beneveztünk egy Hobby Barista tanfolyamra, aztán Pisti később a rendes Barista képzést is elvégezte. Ekkor már kézi őrlővel saját magunk őröltük a szemes kávét – amit kis pörkölő manufaktúráktól vásároltunk – és folyamatosan bővítgettük az eszközparkunkat. Egyszer csak azon kaptuk magunkat, hogy a konyhában már külön „kávés szekrény”, a fagyasztóban „kávés fiók”, a könyvespolcon „kávés polc” van…

Aztán maga a kávépörkölés is elkezdte izgatni a fantáziánkat, szakkönyvek alapján egyszerű kis otthoni pörkölő eszközökkel saját magunk is elkezdtünk kávét pörkölni, ami nagy sikert aratott a család és barátaink körében. Rendszeres látogatói vagyunk a hazai kávés rendezvényeknek, mint a Kávébár Bazár, A Kávé Napja, illetve tavaly volt szerencsénk a World of Coffe-ra is ellátogatni itt Budapesten, ami hatalmas élmény volt. (Közben halkan megsúgjuk, hogy voltunk 2018-ban Amsterdamban és 2019-ben pedig Berlinben.) Most éppen egy komolyabb kávégépre gyűjtünk, miközben nagy szeretettel nevelgetjük az első kis cserepes kávécserjénket. *

* update: Jelentjük, a hőn áhított kávéfőzőnk azóta már itt figyel a konyhában, és a cserjék is szépen fejlődnek, egyszer már át is kellett ültetni őket. Képeket itt és itt találtok róla.

Szerencsére Budapesten el vagyunk kényeztetve jobbnál jobb speciality kávézókkal, amelyekből igyekszünk minél többet körbelátogatni. Egyszóval a kávé mostanra életünk szerves részévé vált, és igazi szenvedéllyé nőtte ki magát. Ez a lelkesedés hívta életre a Kávészerelem Blogot, mivel szeretnénk, ha Ti is részesülnétek ebben az élményben.

Fogadjátok úgy, mint egy csésze forró cappuccino-t, amit sok szeretettel készítettünk Nektek. Egészségetekre!

A Kávészerelem blog csapata

Kati

Pisti