Hozzávalók (4 pohárnyi adaghoz)

  • 8 dl tej + 1 kancsó habosított tej
  • 120 g sült sütőtök
  • 2 teáskanál fahéj
  • 2 teáskanál vanília
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • 1 teáskanál kardamom
  • 2 dl eszpresszó vagy hosszúkávé

Elkészítés

  1. A sütőtököt összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a tejet és a fűszereket és összeforraljuk.
  2. Az elkészült masszát lattés poharakba adagoljuk, úgy, hogy nagyjából a harmadáig/negyedéig töltse ki.
  3. Tejet habosítunk, majd szintén a pohárba töltjük, a sütőtök krémre.
  4. Készítünk egy eszpresszót, vagy hosszúkávét.
  5. Az elkészült kávét óvatosan a tejhab közepére csorgatjuk,így le fog süllyedni a második rétegbe, a tejhab alá. Esetleg néhány csepp kávé és egy hegyes hurkapálca segítségével mintát (pl. apró szivecskéket) is rajzolhatunk a hab tetejére.

Bár a sütőtök önmagában is édes, a kész italt ízlés szerint mézzel, vagy barna cukorral édesíthetjük.